فروکتوز یک مونوساکارید ، ساده ترین شکل کربوهیدرات است. همانطور که از نامش پیداست ، منو (یک) ساکارید (قند) فقط شامل یک گروه قند است. بنابراین ، آنها نمی توانند تجزیه شوند. نکات مهم هر زیرگروه کربوهیدرات بسته به ساختار و منبع آن اثرات متفاوتی در بدن دارد (یعنی از چه غذایی تهیه می شود). ساختار شیمیایی بر سرعت هضم و جذب مولکول کربوهیدرات تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، هر دو شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS) و میوه حاوی فروکتوز هستند ، اما اثرات آنها بر بدن متفاوت است. HFCS در اصل یک نوشیدنی حاوی فروکتوز ساده است و هیچ چیز دیگری در آن وجود ندارد.حالی که میوه، حاوی مواد مغذی اضافی به همراه فیبر است، که بر هضم و جذب فروکتوز تأثیر می گذارد. به علاوه ، مقدار فروکتوز موجود در یک سیب متوسط بسیار کمتر از یک قوطی متوسط نوشابه است.